Rezultatele activității a 9 parajuriști specializați din cadrul Rețelei Parajuriștilor Specializați pentru primul trimestru al anului 2024

Rezultatele activității a 9 parajuriști specializați din cadrul Rețelei Parajuriștilor Specializați pentru primul trimestru al anului 2024

Uniunea pentru Echitate și Sănătate (Uniunea) este mândră să anunțe rezultatele impresionante ale activității a 9 parajuriști specializați din cadrul Rețelei Parajuriștilor Specializați pentru primul trimestru al anului 2024. În cadrul eforturilor noastre continue de a oferi asistență juridică primară și de a sprijini persoanele din grupurile cu risc sporit de infectare la HIV, parajuriștii au desfășurat o serie de activități esențiale pentru comunitatea vulnerabilă.

În cadrul acestei activități intense, s-au desfășurat 588 consultații individuale, care au ajutat la rezolvarea problemelor legale ale a 587 de persoane. De asemenea, au avut loc 35 de activități de consiliere și mediere a conflictelor, în care au fost implicați 128 de participanți, contribuind astfel la gestionarea pașnică a disputelor și la menținerea armoniei în comunitate.

Pe lângă acestea, parajuriștii au organizat 22 lecții publice și seminare pe diverse tematici de interes pentru comunitățile afectate HIV și TB, cu implicarea a 294 de persoane, și au direcționat cu succes 17 cazuri către Oficiile Teritoriale ale Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat (CNAJGS) și 10 cazuri către alte instituții publice sau private, asigurându-se că fiecare persoană primește sprijinul și resursele de care are nevoie.

În plus, s-au desfășurat 5 acțiuni de promovare a intereselor comunității, implicând 25 persoane în mobilizarea pentru realizarea acțiunilor de interes comun. Aceste eforturi au contribuit la consolidarea solidarității și coeziunii sociale în Republica Moldova.

Activitatea parajuriștilor specializați reflectă angajamentul față de principiile de justiție și echitate și sprijinul neobosit pentru cei aflați în nevoie. Uniunea pentru Echitate și Sănătate rămâne dedicată în continuare furnizării de asistență juridică primară de calitate și consolidării mediului asociativ și solidarității în comunitatea noastră.

Activitatea se desfășoară în cadrul Programului „Consolidarea Controlului Tuberculozei și Reducerea Mortalității Asociate SIDA în Republica Moldova”, aa. 2024-2026, finanțat din sursele Fondului Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei și Malariei prin intermediul Grantului coordonat de Centrul PAS

#parajuristmd #uniunea #CNAJGS #CentrulPAS #paralegal

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top