Sesiuni de informare cu genericul „Violența Sexuală, Bazată pe Gen și Sănătatea Mintală. Sănătatea Sexuală Reproductivă”

Sesiuni de informare cu genericul "Violența Sexuală, Bazată pe Gen și Sănătatea Mintală. Sănătatea Sexuală Reproductivă"

În mijlocul unui mediu de schimbări sociale și provocări în contextul violenței sexuale bazate pe gen și în contextul problemelor sănătății reproductive, Uniunea pentru Echitate și Sănătate aduce informare prin intermediul unui proiect susținut cu generozitate de către Plan International, care și-a propus să construiască punți de empatie și înțelegere, organizând sesiuni de informare la aceste subiecte.

În cadrul acestui proiect, se organizează o serie de sesiuni de informare cu genericul  „Violența Sexuală, Bazată pe Gen și Sănătatea Mintală. Sănătatea Sexuală Reproductivă”. Cu un accent deosebit pe participanții din rândul adolescenților și adulților refugiați din Ucraina, alături de adolescenți și adulți cetățeni ai Republicii Moldova, aceste sesiuni servesc ca modalități de cunoaștere și înțelegere într-o temă adesea întunecată și complicată.

Unul dintre cele mai semnificative aspecte ale acestor sesiuni este creșterea înțelegerii profunde a complexității și impactului violenței sexuale bazate pe gen asupra sănătății mintale și a sănătății sexuale reproductive.

Sesiunile de informare sunt nu  doar despre prezentarea de informații, ci și despre furnizarea de cunoștințe actualizate și detaliate, adaptate la nevoile și preocupările comunităților respective. Se discută despre modalitățile de recunoaștere a violenței, în special a violenței bazate pe gen și a celei sexuale, despre resursele disponibile pentru supraviețuitori și despre importanța îngrijirii complete și personalizate. La fel, se pun în discuție aspecte legate de sănătatea sexual reproductivă, bolile cu transmitere sexuală , modalitățile de protecție.

În acest fel, se dezvoltă  o rețea de sprijin și solidaritate, unde participanții se simt în siguranță să împărtășească și să învețe unii de la alții.

În acest context, proiectul „Împuternicirea comunităților: O abordare cuprinzătoare pentru combaterea violenței sexuale bazate pe gen și crearea de medii sigure pentru femeile și fetele adolescente din Nordul Moldovei”, finanțat de PLAN International rămâne o rază de lumină și îndrumare.

#uniune #PLAN #tineriactivi #SanatateMintala #edacatienonformala #ComunitateImplicata #SRH #SGBV

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top